Değil Hakkında Gerçekler bilinen Yangın Kapısı

Binaların örgüsına akla yatkın kullanılan bu kapılar, iç mekanları birbirinden ayırarak yangına karşı emin bölgeler oluşturur. Dayanıklı yapısı ve sızdırmazlık özelliği ile çıkan yangın ve patlamaların elan geniş alanlara yayölçülülükını önler. Bu sayede maddi veya manevi zayiatı minimuma indirir ya da hasarsız atlatılmasını esenlar.

Umumiyetle yangın merdiveni ile bile kullanılan bu ivedili çıkış kapısı, buhran anlamış olurında insanların yangın vadiından çabucak uzaklaşmalarını sağlamlayarak yaşamsal bir gösteriş üstlenmektedir.

Ayrıca, ivedi çıkış kapısı olarak da adlandırılan bu baplar, elverişli şekilde konumlandırıldığında hızlı tahliyeleri destekler.

Bu özel kapıların kilit sistemleri, yangın direncini etkilemeyecek ancak güvenliği katkısızlayacak şekilde oluşturulmalıdır.

Bittabi yangın merdivenlerini kullanan söndürme ve müdahale ika ekipleri olacaktır. Onlar yangın baplarının kesinlikle açılması gerektiğini bilmektedirler fakat bunu yangın anında herhangi bir eksperlik vadiı olmayan birinin denemesi sıkıntı yaratacaktır.

Montaj: Yangın bapsı, muhik şekilde monte edilmelidir. Bapnın yanlış montajı, yangın anında etkinliğini azaltır. Yangın kapısının montajı, Yangın Merdiveni Kapısı uzman bir takım aracılığıyla gerçekleştirilmelidir.

Ve bu etmenler incelenerek yangın merdivenlerinin zorunlu olup olmadığına hüküm verilmektedir. örneğin; kesilme adetsı 4’ü geçmeyen ve seksiyon ammaçlı kullanılmayan binalarda yangın merdiveni zorunluluğu yoktur. Fakat bu özel şartlar dışında gerçek olarak yangı merdiveni bulunması gereken gestaltlar şöyle sıralanmaktadır:

Yangın kapısı; beniâdem sağlığını koruyup yangın ve duman gazının etkilerinden izole etmektir. Yangın bapsı insanların kaçışlarını emniyetli bir şekilde yapmalarına yardımcı olur.

Yangın Bapsı baz amacı insanların dokunca görmeden binadan ayrılarak hariçya yahut yangın merdivenlerine ulaşabilmesidir.

Dairesel yangın merdiveni, genellikle silindirik veya dairesel bir saklama zarfında kâin spiral yahut dairesel bir merdiven dizaynına sahiptir. Bu tip yangın merdiveni umumiyetle sınırlı dış alana iye yahut bedii gamların önemli evetğu binalarda kullanılmaktadır.

Kaçış merdivenlerinin kapasite ve sayı itibarıyla en az yarısının vasıtasız yapı dışına açılması gerekir.

Binada bulunan kişilerin ısı ve dumandan etkilenmeden hariçya yahut yangın merdivenlerine ulaşmasını sağlayan Yangın Bapsı modelleri kendi içinde hiç kanatlı, çift kanatlı ve panik barlı Yangın Kapıları olarak sınıflandırılmaktadır.

çıkma bünyelarda ve yangın merdiveni meydanı sıkıntılı olan binalarda kaçış merdiveni imalına olanak vermektedir. 

Yangın vakalarında insanların binaları katkısızlıklı şekilde bırakma etmelerini sağlayan Yangın Çıkış Bapsı kullanılacağı yapıya özel olarak farklı modellerde üretilmektedir.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *